مجموعۀ اهل سخن، پس از دریافت فایل word از مؤلف، در ابتدا اقدام به دریافت شابک و مجوز فیپا مینماید. با نظر به اینکه دریافت مجوز فیپا ده الی چهارده روز به طول میانجامد، در مدت زمان مذکور مراحل اولیه ی آماده سازی پیش از چاپ شامل ویراستاری فنی، صفحه آرایی و طراحی جلد انجام میشود.
در هر مرحله فایلها برای مؤلف ارسال خواهد شد و تا سه بار اعمال ویرایش بدون هزینه خواهد بود.
پس از تائید نهایی ماکت کتاب (نمونهای از محتوای چاپ شده، همراه با جلد، صحافی و برش) در اختیار مؤلف قرار خواهد گرفت و با تائید و بررسی ایشان چاپ تعداد انجام خواهد شد.
همزمان فایل نهایی کتاب برای دریافت مجوز ارشاد ارسال میگردد و پس از صدور مجوز، اعلام وصول صورت می پذیرد.
مراحل چاپ کتاب:
مجوزها:
شابک: شابک برگرفته از حروف نخست “شماره استاندارد بینالمللی کتاب”، به معنای اختصاص یک شماره بینالمللی به کتاب است. معادل انگلیسی شابک، ISBN معادل حروف اولیهی “international standard book number” میباشد. منظور از ارائهی این شمارهی مخصوص به هر کتاب، پیدا کردن یک کتاب میان زبانهای مختلف و گاه با تشابه اسمی، در سطح کشوری و بینالمللی است. شابک دارای 13 رقم میباشد؛ سه رقم نخست بهطور ثابت 978 یا 979 است، رقمهای بعدی کد کشوری است که کتاب در آن به چاپ رسیده است؛ برای نمونه در ایران 964 یا 600 لحاظ میشود، رقمهای بعدی به ترتیب کد انتشارات و کد اختصاصی کتاب را نشان میدهد.
فیپا: فیپا علامت اختصاری فهرستنویسی پیش از انتشار است که توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران صادر میشود. علاوه بر ثبت اطلاعات نویسنده و کتاب در بایگانی اداره اسناد، صدور شمارههایی نظیر شماره کتابشناسی ملی، ردهبندی ویدیویی و ردهبندی کنگره برای کتاب صورت میگیرد. بدیهی است که فیپا موجب ارزش قانونی یک کتاب خواهد بود.
*برای اقدام به دریافت مجوز فیپا لازم است مؤلف فایل word کتاب خود را به همراه فهرست، عنوان کامل کتاب (در صورت وجود زیرعنوان کتاب)، نام و نام خانوادگی و سال تولد خود، ارسال کند.
ارشاد: تمامی نوشتههایی که میخواهند به چاپ برسند میبایست مورد تائید کارشناسان سازمان ارشاد اسلامی استان مربوطه قرار بگیرند، بدین منظور نسخهای از کتاب آمادهی چاپ به همراه فایل الکترونیکی کتاب توسط ناشر به سازمان ارشاد ارسال میشود. در این سازمان کارشناسی که تخصص وی مرتبط با موضوع کتاب است، محتوا را در جهت عدم مغایرت با قوانین کشور، همچنین موارد دینی و سیاسی مورد بررسی قرار میدهد. در صورت عدم مغایرت مجوز چاپ قانونی صادر خواهد شد. اگر مواردی نیاز به تغییر داشته باشد اصلاحیه صادر خواهد شد تا پس از اعمال اصلاحات مجوز صادر شود. درصورتیکه محتوا برای چاپ مناسب نباشد بهطورکلی مجوز چاپ صادر نخواهد شد.
اعلام وصول: پس از چاپ، بسته به شمارگان کتاب، چند نسخه از آن به همراه نامهی چاپخانه (که مؤید چاپ کتاب در تیراژ ذکرشده است) به سازمان ارشاد تحویل خواهد شد. پس از تائید سازمان، اعلام وصول که در آن شمارگان تقاضا شده ذکرشده است صادر میشود. کتاب دریافتی از سوی سازمان ارشاد به کتابخانهی ملی و سایر سازمانها کتابخانههای بزرگ کشور ارسال خواهد شد.
ویراستاری: (بر مبنای صفحهی A4، 250 کلمه)
ویراستاری فنی: به منظور چاپ بینقص کتاب ویراستاری فنی انجام خواهد شد که شامل تصحیح غلطهای املایی، جایگذاری درست علائم نگارشی و رعایت نیمفاصله است.(با نرمافزار ویراستیار انجام میشود.)
ویراستاری ادبی: بهمنظور خوانا شدن هرچه بیشتر محتوا، بنا به پیشنهاد ویراستار و با تائید مؤلف انجام خواهد شد.
صفحهآرایی: (با نرمافزار InDesign انجام میشود)
بهمنظور زیباسازی و چینش مرتب محتوا صفحهآرایی در سه سطح پیشنهادی و بنا بر درخواست مؤلف انجام خواهد شد. (ساده، متوسط و حرفه ای)
*لازم به ذکر است که در سطح حرفه ای طراحی داخلی انجام میشود.
چاپ محتوا:
چاپ رنگی یا سیاهوسفید محتوا بنا به درخواست مؤلف صورت میپذیرد.
چاپ جلد و سلفون:
چاپ رنگی جلد به همراه سلفون مات یا براق بنا به درخواست مؤلف انجام میگردد.
صحافی و برش:
در مرحلهی آخر صحافی با چسب گرم و برش کتاب انجام میشود.
(خدمات دور گرد کردن کتاب در صورت تمایل مؤلف انجام میشود.)
- خدمات تایپ محتوا نیز در مجموعه انجام خواهد شد.